Soke Cup 2013

SOKE CUP 2013  – HONG KONG

God innsats av UKK’ere i Soke Cup!

Action i Hong Kong!

SOKE CUP kan karakteriseres som VM for Chito-ryu karate. Dette er noe som arrangeres hvert tredje år. I 2013 vil dette arrangeres i HONG KONG fra 14. til 16. August, og medlemmer fra Universitetets Karateklubb vil i denne forbindelse reise for å delta.

Sist SOKE CUP ble arrangert, var i 2010. Det skjedde i Kumamoto, Japan, med ca 700 deltaker. I 2007 var det UKK og Chito-ryu Norge som var vert for Soke Cup her i Bergen – stevnet var ikke fullt så stort som i Japan 2010, men likevel betydelig større enn et vanlig NM. UKK har vært til stede med deltakere i samtlige Soke Cup siden 1995, og har vunnet medalje av ulike valør i hvert av de fem siste turneringene.

I SOKE CUP konkurreres det i kata (form) og kumite (kamp). Det spesielle med Chito-ryu og SOKE CUP, er at vi benytter bogu (beskyttelse) når en konkurrerer. Dette bidrar til at en får prøvd ut teknikkene uten å være særlig bekymret for skader som resultat av dette.

bogukata

SOKE CUP er mer enn et vanlig stevne. Det er og en sosial sammenkomst for alle som trener Chito-ryu rundt om i verden. Spekteret av deltakere er meget vidt. Her deltar topp internasjonale utøvere, og her er klasser for deltakere fra 8år  (Jr. F), til de opp til 60 (Master A). For kata er det ingen aldersgrense.

I tillegg til konkurranse er det åpent å få trent med de beste og absolutt høyest graderte Chito-ryu utøverne i verden. En møter likesinnede, en rekke personer som har det til felles at vi trener Chito-ryu karate, og trives med det!

Les mer om tidligere Soke Cup: