Historien til Chito-ryu karate-do

Chito-ryu karate-do – moderne karate med dype røtter

Karate består av nærmere 200 anerkjente stilarter, alle mer eller mindre ulike, og med varierende utbredelse. I Japan er Chito-ryu en av de mellomstore stilene med vel 100 dojoer spredt over hele landet, inkludert Okinawa. På verdensbasis har Chito-ryu vokst sakte men sikkert fra tidlig på 1950-tallet, og finnes nå i mer 20 land spredt i alle fem verdensdeler. Chito-ryu kom til Norge i 1992.

GRUNNLEGGEREN TSUYOSHI CHITOSE

Tsuyoshi Chitose ble født 18. oktober 1898 i bydelen Kume i Naha på øya Okinawa. Familien hans hørte til overklassen og Gua Chinen, som Chitose opprinnelig het, hadde fornemme forfedre. Bl.a. var bestefaren ingen ringere enn karatelegenden Soken Bushi (krigeren) Matsumura som hadde vært sjef for livgardene til tre av øyas konger.

Comments are closed.